Algemeen Pensioenfonds

Ik heb pensioen opgebouwd

Hebt u in het verleden pensioen opgebouwd bij Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds? En hebt u daar vragen over? Op deze pagina hebben wij een aantal veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Vragen over uw pensioen bij Delta Lloyd APF

Als oud-deelnemer van Delta Lloyd APF kunt u nog steeds inloggen op uw persoonlijke pensioenportaal Mijn Inkomen Later. Daar vindt u veel informatie over uw opgebouwde pensioen. Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

 • Hoe weet ik of ik pensioen heb opgebouwd bij Delta Lloyd APF?

  Dat kunt u op twee verschillende manieren checken:

  1. Log in met uw DigiD op uw persoonlijke pensioenportaal Mijn Inkomen Later. Daar ziet u dan of en zo ja hoeveel pensioen u bij ons hebt opgebouwd.
  2. Op mijnpensioenoverzicht.nl vindt u een overzicht van alle pensioenen die u hebt opgebouwd bij verschillende werkgevers. Ook voor deze website hebt u uw DigiD nodig.
 • Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd bij Delta Lloyd APF?

  Kijk hiervoor op uw persoonlijke pensioenportaal Mijn Inkomen Later. Dan ziet u direct hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en wat er verder voor u is geregeld.

 • Kan ik mijn pensioen bij Delta Lloyd APF meenemen naar mijn huidige werkgever?

  Ja dat kan. U hebt het wettelijk recht de waarde van uw pensioen over te dragen naar de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever. Dat noemen we waardeoverdracht. Of dat ook verstandig is, hangt er vanaf. Lees meer op de pagina Ik heb een nieuwe baan.

 • Ontvangen mijn partner en kinderen pensioen van Delta Lloyd APF als ik kom te overlijden?

  Dat hangt af van het soort partner- en wezenpensioen. Er zijn twee soorten: partner- en wezenpensioen op opbouwbasis en op risicobasis. Wat u hebt vindt u in uw persoonlijke portaal Mijn Inkomen Later bij Wat gebeurt er als?

  • Hebt u partner- en wezenpensioen op opbouwbasis? Dan ontvangen uw nabestaanden alleen het opgebouwde pensioen:
   • Uw partner ontvangt dan maandelijks partnerpensioen zo lang hij of zij leeft.
   • Uw kinderen ontvangen maandelijks wezenpensioen tot een bepaalde leeftijd.
  • Hebt u partner- en wezenpensioen op risicobasis? Dan ontvangen uw partner en kinderen helaas niets.
 • Stijgt mijn pensioen mee met de prijsontwikkeling?

  Naar verwachting is over een paar jaar bijna alles duurder dan nu. U kunt dan dus minder kopen met uw pensioen. Dit noemen we inflatierisico. Daarom probeert Delta Lloyd APF de pensioenen ieder jaar te verhogen met een toeslag. Of dat ook ieder jaar lukt is onzeker. Dat hangt onder andere af van de marktontwikkelingen. Hier vindt u meer informatie.

 • Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik ga scheiden?

  Was u getrouwd, had u een geregistreerd partnerschap of woonde u samen? Dan heeft uw ex-partner recht op het partnerpensioen dat u tijdens de relatie hebt opgebouwd. Voor samenwonen geldt dit alleen als u kunt aantonen dat u minimaal zes maanden een gezamenlijk huishouding hebt met uw partner. In het pensioenreglement leest u wat we precies verstaan onder samenwonen en hoe u dit kunt aantonen. U vindt het pensioenreglement in laag 3 van Pensioen 1-2-3 in Mijn Inkomen Later.
  Was u getrouwd of had u een geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw ex-partner daarnaast recht op een deel van uw ouderdomspensioen. Deze rechten gelden uiteraard ook omgekeerd. U hebt verschillende mogelijkheden om het ouderdomspensioen te verdelen. Hier vindt u meer informatie.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Relevante video’s

Inflatierisico en pensioen

Door inflatie kunt u straks minder kopen met uw pensioen. Kijk hoe dat werkt en hoe we uw koopkracht op peil proberen te houden.

Bekijk de video

Ik heb een nieuwe baan (waardeoverdracht)

Hebt u een nieuwe werkgever? Dan kunt de waarde van uw pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenregeling.

Bekijk de video

Mijn relatie is voorbij

Uit elkaar gaan heeft gevolgen voor uw pensioen. Welke gevolgen dat zijn en wat u moet doen ziet u in deze video.

Bekijk de video
Sluiten
Sluiten