Algemeen Pensioenfonds

16 december 2016 | Nieuwsbericht

Delta Lloyd APF klaar om pensioenfondsen en werkgevers te verwelkomen

Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds (Delta Lloyd APF) heeft een vergunning gekregen van DNB. Dit betekent dat we pensioenfondsen en werkgevers kunnen verwelkomen die zich bij ons willen aansluiten.

Als nieuwe pensioenuitvoerder biedt het algemeen pensioenfonds (APF) een oplossing voor bestuurlijke druk bij pensioenfondsen. Ook biedt een APF schaalvoordeel bij administratie en pensioencommunicatie. Delta Lloyd APF kiest hierbij voor een eigen aanpak. Een aanpak die uitgaat van kansen.

Visie van Delta Lloyd APF

Uiteraard biedt ook Delta Lloyd APF schaalvoordelen voor deelnemers. En duurzaam beleggen is voor ons een vanzelfsprekendheid. Maar we bieden méér. Het is onze visie dat pensioen niet op zich staat. Werken, vermogen, welzijn en pensioen gaan hand-in-hand. Delta Lloyd APF speelt in op deze pensioenontwikkelingen. Bijvoorbeeld door een portaal te bieden waarin de klant andere inkomensbronnen of verzekeringen kan toevoegen. Dit maakt Delta Lloyd APF een toekomstbestendige speler in de pensioenmarkt en een goed alternatief voor verzekerde regelingen.

Best-in-class partners

De uitbestedingpartners van Delta Lloyd APF zijn Delta Lloyd Leven en Delta Lloyd Asset Management. Delta Lloyd Leven is verantwoordelijk voor de administratie, communicatie en dienstverlening aan klanten en adviseurs. Delta Lloyd is een groeiende speler met jarenlange ervaring in een stabiele pensioenmarkt. Onafhankelijke financieel adviseurs beoordeelden Delta Lloyd voor het vierde jaar op rij als beste pensioenverzekeraar. De klanttevredenheid van onze werkgevers steeg in de afgelopen vier jaar, terwijl de tevredenheid van werkgevers in de rest van de markt juist daalde.

Delta Lloyd Asset Management heeft meerdere pensioenfondsen als klant en een beheerd vermogen van circa € 74 miljard in de eerste helft van 2016.

Digitale pensioenuitvoering vanuit schone systemen

Delta Lloyd APF maakt bovendien gebruik van de nieuwste technologieën. We starten met een nieuw en schoon administratiesysteem. Deelnemers krijgen toegang tot een portaal dat voldoet aan de nieuwste eisen en geschikt is voor tablets en telefoons. Dit sluit aan bij onze moderne, digitale manier van communiceren. Helder en persoonlijk.

Samenwerking en cocreatie

Een nieuwe pensioenuitvoerder betekent nieuwe kansen. Wij zien mogelijkheden om sámen nieuwe pensioenoplossingen te ontwikkelen. Hoe we dat doen? Door het gesprek aan te gaan met al onze stakeholders. Continu. Over hun wensen, visie en uitdagingen. En over de best passende oplossing. Zo maakt Delta Lloyd APF pensioen steeds beter.

Meer weten? Lees ons persbericht over de vergunning van DNB. En maak kennis met onze bestuurders.

Sluiten
Sluiten