Algemeen Pensioenfonds

Dekkingsgraad

De dekkingsgraad laat zien of er voldoende geld is om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen. Een belangrijk cijfer dus. Daarom houden we u iedere maand op de hoogte van de laatste dekkingsgraad.

Wat zegt de dekkingsgraad over mijn pensioen?

Iedere kring heeft een eigen dekkingsgraad. Een dekkingsgraad van 100% betekent dat de kring precies genoeg geld heeft om alle pensioenen te betalen. Of er voldoende geld is, hangt af van de waarde van de beleggingen. Is er meer dan genoeg? Dan kunnen de pensioenen misschien omhoog. Is er niet voldoende? Als het niet anders kan, dan gaan de pensioenen omlaag.

De dekkingsgraad is een momentopname. Een maand later kan de dekkingsgraad er weer anders uitzien. Daarom gebruiken we voor beslissingen de gemiddelde dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden: de beleidsdekkingsgraad.

Hoe staat het met de dekkingsgraad van mijn kring?

Uw werkgever of vorige pensioenfonds heeft bepaald in welke kring u zit. U ziet uw kring in Mijn Inkomen Later. Kies ‘Mijn Pensioen’ en dan ‘Pensioen van Delta Lloyd APF’. Klik op uw kring voor een overzicht van de beleidsdekkingsgraad:

  • Kring A
  • Kring B
  • Kring C
Sluiten
Sluiten